Menu

Ervaringen van onze leden

Milou

Balans? Die was voor het Your Life Programma wel een beetje zoek.

Voordat ik met het your life program begon was de balans in mijn leven een beetje zoek. Door de coaching van Sebastiaan en de handvaten die hij aanreikte, ging ik nadenken over deze balans. Wat is nu echt belangrijk voor mij en waarbij voel ik me het fijnst. Uiteindelijk kan ik wel zeggen dat er meer balans in mijn leven is gekomen door het your life program :)


Patricia

Het is ook zeker voor stoere mama’s 

Na mijn bevalling van mijn prachtige tweeling kon ik niet wachten om weer te sporten. Sporten is echt een deel van mijn leven. Wat ik heel erg gemist had tijdens mijn laatste deel van mijn zwangerschap. Dus 6 weken na mijn bevalling dacht ik hup we gaan er weer tegen aan, maar dat viel me heel erg tegen. Ik heb ernstige bekkeninstabiliteit gehad dus het werd een hele lange weg voor mij. Eerst rustig oefeningen doen voor het stabiliseren van het bekken, daarna rustig aan fitnessen (pff dat viel tegen voor mij als fanatieke sporter). Na een paar maanden mocht ik eindelijk weer bodypumpen en daarna weer een beetje hardlopen. Het enige vervelende was dat mijn bekken steeds weer scheef kwamen te staan, door het hardlopen.

Daar werd ik zo moedeloos van, dat gelde ook voor het bodypumpen, 8 weken lang dezelfde muziek en dezelfde workout. Ik ging lachend en zonder te zweten de zaal uit. Ik dacht ik wil totaal iets anders, iets waar ik echt alles uit mezelf kan halen weer eens helemaal stuk gaan zoals in mijn militaire diensttijd bij de Koninklijke Marechaussee. Stormbanen lopen en spierpijn hebben op plaatsen waarvan je dacht dat er geen spieren zaten.  Om mijn heen hoorde ik al geregeld CrossFit voorbijkomen. Ik dacht toen; jaaaa tuurlijk dat is heel zwaar en echt iets voor stoere mannen met enorme spierbundels. Maar goed, uiteindelijk ben ik het toch eens gaan proberen.

In September 2017 had ik mijn eerste les, ik zal hem nooit vergeten. De mensen in de les zeiden al, lekkere les om een proefles te draaien maar niet heus. We moesten een grote ronde hardlopen, touwtjespringen, deadliften en pull ups doen en dat 30 minuten lang geloof ik. Man ooh man, ik was echt kapot en een hoofd zo rood als een tomaat. Maar dat gevoel toen ik naar huis reed zal ik nooit meer vergeten. Ik dacht eindelijk heb ik een sport gevonden wat echt zo bij mij past.
De lessen die volgden vond ik super, ze zijn nooit hetzelfde.
Sebastiaan en Monique zijn super enthousiaste instructeurs. We trainen in een kleine club van 6 man/vrouwen en dat vind ik echt heel fijn. Maar wat ook echt super is dat ik niet meer naar de manueeltherapeut hoef, mijn bekken blijft nu recht staan. CrossFit heeft mij sterker gemaakt en dat is ook heel handig in het dagelijkse leven. Ik kan nu met gemak mijn twee jongens tegelijk optillen en dat is best handig als ze weer eens in zo’n drakenbui zijn(haha).

Dus ik moet mijn beeld van CrossFit even herstellen het is zeker niet alleen voor stoere mannen maar ook voor stoere mama’s ;-)) Echt voor iedereen. CrossFit heeft mijn leven echt positief veranderd ik heb in tussen al meerdere mensen enthousiast gemaakt. Ik kan het echt iedereen aanraden.


Martijn

(Cross)Fit richting Suriname 

Martijn kwam bij ons om fit te worden voor zijn expeditie in Suriname, hoe dat is verlopen lees je in zijn eigen verhaal;

Drie weken door de onbewoonde jungle in het zuiden van Suriname kajakken, dat leek ons wel wat. We konden aanhaken bij een groep van 5 mensen waaronder de gids. Het plan was om over de Zuid Rivier, via de Lucie Rivier, naar het dorp Amatopo te varen; een traject van 250 km. Er zou flink gepeddeld moeten worden en op verschillende plekken zouden we de kajaks langs onneembare watervallen of over omgevallen bomen moeten tillen. Een echte expeditie dus.

Een belangrijk vereiste was een goede conditie. Dat was voor mijn intensief sportschool bezoekende vriendin geen probleem. Maar ik vermoedde dat ik het met mijn zittende beroep en wekelijkse hardlooprondje zwaar zou gaan krijgen. Om het peddelen onder de knie te krijgen sloot ik mij daarom aan bij een lokale kajak club. Maar om sterker te worden in mijn armen, benen en romp (moest immers lang rechtop in de boot zitten), raadde een vriend van mij aan CrossFit een keer te proberen.

Drie maanden voor de expeditie besloot ik daarom een proefles te nemen bij CrossFit V12 in Rhenen. Een beetje laat, maar alle beetjes helpen. De proefles – of ‘Workout of the Day’ – bestond uit ‘kettlebell swings’, ‘box jumps’ en ‘wall ball squats’. Na 15 minuten was ik helemaal stuk. Kortom, er viel nog heel wat aan mijn conditie en kracht te sleutelen. Ik besloot mij daarom in te schrijven.
In de laatste twee maanden voor de expeditie probeerde ik drie keer per week te trainen. Al snel kreeg ik door dat CrossFit meer is dan kapotgaan. Er zit een techniek achter elke beweging die je doet. Iets waar Monique en Sebastiaan mij vriendelijk op wezen wanneer ik weer eens alles uit mijn rug probeerde te halen. Daarnaast viel het mij op dat je werkt aan je eigen prestaties, maar dat je dat doet in groepsverband. Kortom, het is nog hartstikke gezellig ook.
Dankzij de trainingen ging ik fitter op reis dan ik had verwacht. Er moest veel gepeddeld worden en hier en daar moesten de boten over rotsen worden gehesen, maar ik kon mijn mede peddelaars goed bijhouden. Mijn grootste uitdaging kwam dan ook uit onverwachte hoek: proberen te slapen bij het kikkergekwaak, dat elke nacht aanzwol tot zo’n 90 decibel.
Inmiddels behoren de kaaimannen, papagaaien, tapirs en piranha’s weer tot de verleden tijd. Ik zit weer elke dag achter mijn bureau en ook mijn wekelijkse hardlooprondje heb ik weer opgepakt. Met CrossFitten ben ik echter niet gestopt. Drie keer per week vind ik mijn weg naar de CrossFit box van Monique en Sebastiaan. Tabata’s, AMRAP’s, EMOM’s, girl en hero wod’s gewoonweg prachtig allemaal!


Renate

Mijn blessure wordt per week minder

Na heel veel jaren niet te kunnen sporten door een blessure, ben ik een paar maanden geleden begonnen bij CrossFit V12 met personal training.
Onder deskundige begeleiding van Sebastiaan train ik 2x per week een half uur. En dat gaat super!!
Bewust eten… sporten… en het resultaat? Ik ben afgevallen en ik voel me FIT!!
Maar het aller belangrijkste, MIJN BLESSURE WORDT MET DE WEEK MINDER!!
Ik kan zelfs weer beter op mijn paard rijden, dit ging namelijk heel moeizaam door mijn blessure.

Ik kan het iedereen aanbevelen


Mark

Allround sterker en fitter

Na ruim een jaar trainen bij CrossFit V12 vraag ik mij steeds vaker af wat ik die jaren ervoor in de sportschool gedaan heb. Ik ben net zoveel tijd kwijt als voorheen alleen de resultaten zijn verbluffend. De trainingen zijn zeer afwisselend, elke keer weer verrassend en dat maakt het voor mij elke keer weer een uitdaging.
De combinatie van oefeningen uit de atletiek, gymnastiek en gewichtheffen maakt dat je allround sterker en sneller wordt met een beter uithoudingsvermogen. Ik loop op mijn handen, ik hang in de touwen, ik ren harder dan ooit en ik lift meer gewicht dan ik ooit gedaan heb. Het enige nadeel waar ik steeds tegenaan loop is dat ik dit 10 jaar eerder had willen ontdekken.

Een absolute aanrader en ik zou zeggen geef het een kans en je zult versteld staan van je eigen mogelijkheden.


Marenka

Van moeten sporten naar willen sporten.

Na een gesprek met haar baas klopte Marenka vorig jaar bij ons aan om te komen sporten. Tijdens de intake vertelde ze dat het voor ons ook een uitdaging ging worden, ze wilde sporten leuk gaan vinden en niet alleen maar als moeten vanwege haar gezondheidsklachten.

We zijn samen de uitdaging aangegaan en het resultaat?
Dat vertelt Marenka jullie graag zelf.

Vanaf 1 juli 2016 ben ik begonnen bij CrossFit V12, ik volg hier een personal training -traject wat door mijn werkgever van Centrum voor Mondzorg Rhenen wordt aangeboden. Vanwege wat gezondheidsklachten en het feit dat ik zoekende was naar iets wat bij mijn past heeft hij mij via bedrijfssport opgegeven.

Samen met Sebastiaan en Monique hebben we het één en ander besproken en zijn we sportief aan de slag gegaan.
In het begin heb ik aangegeven dat voor hun de uitdaging moet zijn dat ik in plaats van moeten sporten verander in ik wil graag sporten. Dat is hun zeker gelukt.

Iedere week zie ik nog verbetering en ook wanneer ik met betrekking tot mijn gezondheid een terugval heb pakken zij dit professioneel op. Ze laten mij dan met een aangepast schema sporten.
Daar waar ik nog niet 1x kon opdrukken in het begin ben ik nu zo ver dat ik dat 3×12 keer doe, zonder al te veel moeite.Hardlopen is voor mij altijd iets geweest waar ik niet enthousiast van werd, maar nu is mijn doelstelling voor dit jaar de Marikenloop in mei te halen door coaching en training van CrossFit V12.

Voor mij is trainen bij CrossFit V12 de manier om op een goede, verantwoorde, uitdagende en afwisselende manier bezig te zijn met sport onder een zeer professionele begeleiding.


Everijntje

Fit in 6 maanden

Het eerste waar je nu misschien aan denkt is; dat is lang!!
Alleen voor deze mevrouw absoluut niet.

Op haar 57ste jaar onderging ze ‘eindelijk’ de knieoperatie. Ze kreeg haar knieprothese. Hier zijn heel wat andere trajecten aan vooraf gegaan van therapie tot aan opereren.
Nu ruim 14 maanden later staat ze haar vrouw tijdens de CrossFit lessen en doet ze haar verhaal.

Kort na de operatie wilde ik weer het sporten gaan op pakken. Na een paar maanden hetzelfde schema en weinig verandering ben ik op zoek gegaan naar iets anders. Ik wilde namelijk fitter en sterker worden na mijn operatie. Zo kwam ik bij CrossFit V12 terecht, hun gaven gelijk het advies om nog niet aan de sport CrossFit te beginnen. Tegelijkertijd hebben we met elkaar besproken wat wel de mogelijkheden waren. Aansluitend ben ik met hun aan mijn persoonlijk training traject begonnen. Nu iets meer als 6 maanden later was het dan zover, MIJN eerste CrossFit les.

Ik ben razend trots op mezelf dat ik dit heb weten te bereiken.


Malou

Het is zo simpel

Een van de personen van de 30 dagen challenge doet haar verhaal aan jullie. Wij zijn echt trots op wat ze bereikt heeft.

Na een redelijke periode getraind te hebben ben ik aan de 30 dagen challenge begonnen. Ik had vaak redenen en excuses zoals bijvoorbeeld; ja het zijn nog babyvetjes. Op een bepaald moment kun je er niet meer onderuit en moet je toegeven dat het absoluut geen vetten meer zijn van de zwangerschap. De oudste is 3 jaar en de jongste 8 maanden. Na de 1ste bijeenkomst was mijn nieuwsgierigheid verminderd en vroeg ik me af; is dit wel iets voor mij en kan ik het aan? Het is namelijk een hele verandering. Uiteindelijk is dit voor mezelf weer een verhaal wat ik aan het creëren was. Al gauw heb ik afscheid genomen van de verhalen met mezelf en ben ik gaan doen wat benodigd is.

Het is zo simpel en makkelijkere dan dat ik voorheen leefde. Gewoon doen en geen verhalen eromheen creëren. Focus en overzicht krijgen hoe het ook kan heeft mij echt geholpen. Ongelofelijk dat een programma waarvoor je ging om af te slanken mij zoveel meer heeft gebracht.

Iedereen in de groep had het bij de eind evaluatie helemaal niet over het gewicht, maar vooral over de persoonlijke verandering. En wij waren echt wel blij verrast met wat we bereikt hebben kwa gewicht!


Johan

De fysio….. die ziet me voorlopig niet meer terug!

Ik sport eigenlijk al mijn hele leven, eerst jarenlang bij defensie en daarna bij de brandweer. Na een paar maanden moest ik altijd naar de fysio om mijn nek en rug weer op zijn plek te laten zetten.
Volgens de fysio lag dit ook vooral aan mijn houding, je krijgt dan elke keer weer van die oefeningen mee die je dan uiteindelijk niet doet. Na een paar maanden trainen bij CrossFit V12 kwam ik bij de fysio voor een andere klacht en het eerste wat ze zegt? Jeetje wat heb jij gedaan, je houding is perfect! Kijk…dat zijn dingen die ik graag hoor!

De trainingen die Sebastiaan en Monique geven doen precies wat ik al die jaren heb gemist, stabiliteit opbouwen in je core!

De fysio…die ziet me voorlopig niet meer terug.


Charissa

Ik moet nu moeite doen om chagrijnig te worden

Mijn 30 dagen was begonnen als een soort van verrassing.
Inmiddels ben ik zeer blij dat mijn omgeving me deze kans heeft geboden. Ik ben dankzij deze periode niet alleen afgevallen, maar heb veel meer winst behaalt. Mijn gehele gemoed toestand is verbeterd. Ik voel me nu super fit, ben uit een zwart gat gekomen en opgebloeid tot een krachtigere vrouw. Het programma is zo toegankelijk en maakt dat ik nu nog meer wil. Daarom heb ik besloten om er een periode achteraan te doen. Dankzij dit programma zijn vele zaken gemakkelijker geworden en eigenlijk helemaal niet zo moeilijk als dat ik altijd dacht.

Het zien van mogelijkheden in plaats van onmogelijkheden zijn de woorden waar ik mee afsluit.

Wat de coaches ook zeggen; don’t make excuses make results.