Menu

Christmas diner Pastoorshaasjes

Ben je nog op zoek naar een heerlijk, speciaal hoofdgerecht voor kerst, wat niet te moeilijk is om te maken? Dan ben je hier aan het juiste adres! Dit heerlijke gerecht voor Pastoorshaasjes komt uit het kookboek ‘Rudolph’s Christmas‘ van tv-kok Rudolph van Veen. Door het marineren van de varkenshaasmedaillons worden ze heel bijzonder van smaak en krijgen ze zelfs bijna iets wild-achtigs. En dat voor een stuk minder geld!

Wat heb je nodig om de pastoorshaasjes te maken (4 personen)

Leg in je winkelmandje:

  • 1 teen knoflook                                                                                                                              
  • 2 takjes rozemarijn
  • 8 varkenshaasmedaillons à 80 g
  • 5 jeneverbessen
  • 2 kruidnagels
  • 2 blaadjes laurier
  • 350 ml rode wijn
  • 2 el rode wijnazijn
  • 8 plakjes gerookt spek
  • 2 el bruine basterdsuiker
  • 250 ml vleesjus
  • 0,5 el maïzena
  • zout en versgemalen peper
  • 2 el roomboter

Verder heb je nodig:

  • plasticfolie
  • cocktailprikkers
  • keukenpapier

Hoe maak je de pastoorshaasjes?

Pel de knoflook en snijd fijn. Ris de rozemarijn en hak fijn. Leg het vlees in een schaal en vermeng met de knoflook, rozemarijn, kruiden, specerijen, wijn en azijn. Laat afgedekt met plasticfolie 1 nacht marineren in de koelkast.

Neem het vlees uit de marinade (bewaar de marinade) dep droog met keukenpapier en omwikkel elke medaillon met spek. Zet het geheel vast met een cocktailprikker en zet de pastoorshaasjes tot gebruik afgedekt met plasticfolie in de koelkast. Haal 1 uur van tevoren uit de koelkast.

Kook voor de saus de marinade tot de helft in, voeg de suiker en jus toe en kook nog 5 minuten in. Zeef de saus en bind hem eventueel met aangeroerde maïzena. Breng op smaak met zout en peper.

Smelt de boter in een pan en bak de pastoorshaasjes rondom circa 4 minuten. Serveer de pastoorshaasjes met de saus.

Smakelijk eten,

Team CrossFit V12